Actualitat

<< Altres noticies
Ajuntament de les Borges Blanques - 19/10/2017

L’Espai Macià de les Borges estrena 5 vídeos que recreen la vida del president, enregistrats en tecnologia 360 graus

Aquests conjunt de vídeos enregistrats a 360 graus ha estat posat en marxa en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni d’aquest darrer cap de setmana i està gratuïtament a disposició de tots els visitants de l’exposició permanent a la primera planta de l’equipament. 

Els tècnics de l'Espai Macià utilitzant les noves ulleres de realitat virtual que permeten recrear la vida del 122è president de Catalunya Els tècnics de l'Espai Macià utilitzant les noves ulleres de realitat virtual que permeten recrear la vida del 122è president de Catalunya

Tot i que l’Ajuntament de les Borges té la previsió d’incorporar, en un futur, més recreacions històriques de la vida del qui fou el 122è president de Catalunya, l’equipament cultural ja ofereix la possibilitat de presenciar com si és veiés en directe, a través de 4 jocs d’ulleres i auriculars, aquestes 5 primeres històries que descriuen diferents episodis de la seva dilatada i extensa trajectòria.

En elles s’hi pot observar com va ser la infantesa de Francesc Macià en un camp d’oliveres garriguenques, situada aproximadament al 1864, acompanyant amb només 5 anyets els seus pares, naturals de les Borges i dedicats principalment al comerç d’oli. La segona de les històries ens situa, cap al 1892, durant la preparació de la conducció d’aigües a les Borges, duta a terme per l’aleshores enginyer de camins Francesc Macià. La tercera recreació ens permet presenciar, sobre el 1907, com el jove diputat de Solidaritat Catalana en aquells moments, conversa amb la seva esposa Eugènia Lamarca. El quart vídeo ens mostra com, aproximadament al 1922, l’aleshores diputat per les Borges a Madrid per Estat Català, està assajant i preparant un discurs acompanyat del seu secretari personal, el borgenc Ramon Fabregat, del poeta Ventura Gassol, que posteriorment seria conseller de Cultura del govern de Màcia, i de l’activista cultural i polític Josep Carner, molt pròxim al president. Finalment, la darrera història ens situa al 14 d’abril de 1931, just desprès que Lluís Companys proclamés la República Catalana des de l’Ajuntament de Barcelona, discutint apassionadament amb Macià sobre la manera d’actuar en un moment tan crucial com aquell que es vivia a Catalunya.

El projecte, dut a terme per la productora garriguenca Audivio, ha durat un any i per a les gravacions s’ha utilitzat una tecnologia que usa 6 càmeres gopros enregistrant a la vegada en 4 K, i s'uneixen les imatges amb un software anomenat Mistika VR, per poder preservar la màxima qualitat en la visualització posterior de l’esfera en 1080 píxels, per situar l'espectador immers en la història per tots costats, a través de les ulleres especials. Per fer-se, s’ha comptat amb la participació de diferents actors que feien la coreografia, entre els que destaquen Josep Sala, Jordina Sarlé, Efrain Anglès i Ferran Font.



Espai Macià

Plaça Ramon Arqués, 5
25400 Les Borges Blanques

Tel. 973 140 874

També som a:

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram

© Espai Macià, tots els drets reservats

  • Ajuntament de les Borges Blanques
  • Fons Europeu FEDER
  • Memorial Democràtic
  • PlanE
  • Diputació de Lleida. Patronat de Turisme
  • Institu d'Estudis Ilerdencs
  • Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura