Actualitat

<< Altres noticies
SomGarrigues.com - 21/06/2014

Acord per a la cessió mútua de material entre l'Arxiu Tarradellas i l'Espai Macià

L'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, que porta el nom de la filla de l'últim president de la Generalitat a l'exili, i l'Espai Macià se cediran mútuament fotografies digitalitzades per ampliar els dos fons documentals. Així ho han fet públic aquest dimarts els responsables dels dos equipaments, l'abat de Poblet i l'Ajuntament de les Borges. 

Josep Segura, responsable de l'Espai Macià, fent la visita guiada a l'abat de Poblet i a la directora de l'Arxiu Tarradellas Josep Segura, responsable de l'Espai Macià, fent la visita guiada a l'abat de Poblet i a la directora de l'Arxiu Tarradellas

L’abat, José Alegre, ha visitat el centre borgenc acompanyat de Montserrat Catalán, directora de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, que conté informació sobre la guerra, l’exili i la transició, i que va ser donat al monestir l’any 1981, quatre anys abans de la mort de Tarradellas. Durant la seva visita, Alegre i Catalán han fet un recorregut pels diferents espais del centre d’interpretació dedicat a Francesc Macià, acompanyats pel responsable de l’equipament cultural, Josep Segura, i del regidor de Cultura de l’Ajuntament de les Borges, Francesc Macià. Aquest últim ha valorat molt positivament l’interès que han mostrat l’abat de Poblet i la directora de l’Arxiu Tarradellas a l’hora de venir a conèixer l’Espai Macià, que a hores d’ara ja és un referent tant per les Borges com per Catalunya.

El regidor ha reivindicat la importància de l’acte d’avui, “que certifica la col·laboració mútua entre l’Arxiu Tarradellas i l’Espai Macià, dues de les institucions catalanes creades amb l’objectiu de difondre el llegat dels nostres expresidents, i en definitiva, de la nostra història com a país”. Per la seva part, Montserrat Catalán ha mostrat el seu entusiasme durant la visita a l’Espai Macià, que ha catalogat com un equipament “esplèndid, d’un alt nivell i amb un gran futur”.  

L'Abat de Poblet i Montserrat Catalán han estat acompanyats també per la regidora de Governació, Núria Palau; la regidora de Benestar Social i Família, Pilar Chimenos; el responsable de l'Espai Macià, Josep Segura, i l’exalcaldessa de les Borges, Carme Benet, i per l’alcalde Enric Mir, que s’hi ha incorporat més tard.Enllaços relacionats

Espai Macià

Plaça Ramon Arqués, 5
25400 Les Borges Blanques

Tel. 973 140 874

També som a:

 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram

© Espai Macià, tots els drets reservats

 • Ajuntament de les Borges Blanques
 • Fons Europeu FEDER
 • Memorial Democràtic
 • PlanE
 • Diputació de Lleida. Patronat de Turisme
 • Institu d'Estudis Ilerdencs
 • Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura